ATL On Tour – Karlskronavakan 2012

2012-06-28 | Utan kategori

Ett säkert vårtecken är att ATLs ungdomar deltar i tävlingen Karlskronavakan under första helgen i mars. I år åkte 25 förväntansfulla ungdomar med Gaëtan och Rikard samt Kruno till Rosenholms Arena i Karlskrona för att ha en kul lägerhelg tillsammans med mycket tennisspel.

På eftermiddagen fredagen 2 mars samlas ett gäng utanför Victoriastadion inför avfärd med Gaëtan i minibuss. Efter två timmars resa anländer Jacob, Fredrik, Eric, Måns, Oscar, Filip och Jonathan till Arenan och laddar inför deras första matcher i turneringen.

Samtidigt står resten av gänget på perrongen i Lund och kliver på tåget mot Blekinge. Ungdomarna tar upp en halv vagn och under första timmen blir det en hel del snack och surr om förväntningarna, och hur en spännande helg tillsammans med tenniskompisarna kommer bli?

Ju längre resan kommer desto fler mobiler kommer fram och ungdomarna delar med sig av bilder, spel och annat skoj!
Väl framme i Karlskrona kommer minibussen och hämtar upp resten av gänget i omgångar. ATL intar läktaren där man hejar på sina på banorna tappert kämpande klubbkompisar!

I hallen finns det servering med bra kök och det blir middag och visst lite godisinköp under visst ledaröverseende!
När maten mättat magen måste vi ju ha någonstans att sova uttrycker en del barn i skaran?
Inkvarteringen denna gång blev uppdelad på två sovsalar. Ena gänget installerade sig i KTKs klubbrum i hallen och andra delen delade klubbstugan med Svedala TK, vilka också var på tävlingen.

Eftersom tävlingen är en “vaka” så pågår den dygnet runt och det viktiga för oss ledare var att få till mat och sömn för de äldre ungdomarna vilka hade nattmatcher.
Efter toalettbestyr och uppblåsande av luftmadrasser mm blev det trots begränsad mörkläggning från hallens ljus relativt snart tyst i klubbrummet där undertecknad sov.
Första lilla gänget med tidiga morgonmatcher väcktes kl 6 för frukost och uppvärmning/laddning inför match och en del andra nyfikna gick också upp och hejjade på kompisarna.
Så här pågick det och även om några förlorade sina inledande matcher så var man en del i gänget och hejade på sina kompisar och tog del av gemenskap, framgång och motgång.
En del som åkte ut i singelklasserna fick ladda om och ta nya tag i dubblarna. Själv åkte jag med ett gäng till Ronneby där en del matcher spelades samt en dubbelklass.

Efter en lång dag kom detta gäng till sängs kl 03:00 och nu somnade såväl ledare som barn så fort man slöt ögonen.
På finaldagen var det upp i rimlig tid för de flesta och alla var förvånansvärt pigga och såg fram emot, antingen matcher eller att supporta sina kompisar.
Efter att finalerna färdigspelats på söndagseftermiddagen, efter många fina matcher och en del prisutdelningar bar det iväg hemåt mot Lund. Såväl i minibussen som på tåget var det många trötta hjältar som slocknade och nådde Victoriastadion lite lagom sömndruckna.
Nästan alla reflekterade över att det var behövligt med vilodagar i form av efterföljande studiedagar.
Vi ledare är tacksamma att vi får möjligheten att arbeta med fina och trevliga ungdomar vilka har kul tillsammans.
Resultat från turneringen hittar ni på www.tentour.se och bilder från lägret finns på http://www.facebook.com/ATLLund
Som bonus denna gång så blev det också många fina matcher och fina resultat för ATL vilket är roligt för alla inblandade.
Vi vill gärna rekommendera alla ungdomar till att fortsätta ha kul tillsammans och att ni kommer igen nästa år då vi sannolikt gör ännu en kul helg medverkande i Karlskronavakan 2013.

Hälsningar
Gaëtan Rikard och Kruno