Tränarkursen ”Tennisens plattform” på Victoriastadion den 25-26 maj

2013-05-30 | På gång

På Victoriastadion genomfördes i helgen andra kursen med nya koncepten Tennisens plattform. Tack vare mycket gott arbete och härlig inställning från alla deltagarna kan vi med tillförsikt se fram emot ett härligt tillskott av nya duktiga tränare i ATL.

Vi har arbetat med barn/ungdomars utveckling ur socialt, intellektuellt, emotionellt och fysiskt perspektiv. Vi har diskuterat ledarskap, tennisteknik, hur vi lär ut och hur vi kan arbeta säkert och med uppsatta mål på banan. Vi har även diskuterat förutsättningar för att alla barn ska vara aktiva hela tiden, vi har också pratat om vikten av att vara en god förebild och med glädje skapa en härlig samhörighet i träningsgruppen.

Alla tränare har på ett mycket positivt och aktivt sätt tagit för sig både i våra diskussioner och med jobbet på banan.

Vi har pratat om Play & Stay konceptet och våra nya tränare har utgått från detta i sitt arbete, dvs att allt utgår ifrån att spela tennis, alla är aktiva hela tiden och genom glädjen skapa en härlig tränings- och utvecklingsmiljö.

ATL kan känna sig både stolta och trygga att få ett så gott tillskott i sina tränarled, men framför allt skall givetvis alla våra nya tennisledare stolt sträcka på sig.

Jag och Johan Andersson (ATL) vill på detta sätt tacka för denna gång och önska alla våra nya tennisledare lycka till i den fortsatta tennistränarkarriären!

Mikael Rehnström och Johan Andersson