Padel

ATL har 1 padelbana inomhus på Victoriastadion samt 2 utebanor på Smörlyckan.

Belysning Padelbana ute: Det finns belysning på Padelbanorna på smörlyckan kvällstid. När ni går in på banan så finns det en timer på insidan av stolpen. Vrid upp den till Max. Vrid upp den igen efter passet om inte de som spelar efter kommer ihåg. Ifall belysningen släcks så behöver lamporna ca 10-15 minuter för att svalna och tändas igen därför är det viktigt att timern är “upprullad”.

Padel, en relativt ny racketsport i Sverige, som kraftigt växer. På många orter runt om i landet ser vi nya padelbanor växa upp. Victoriastadion byggde sommaren 2015 Lunds första bana.

Sporten beskrivs ibland som en blandning mellan tennis och squash. Från squashen har man hämtat väggarna. Precis som i squash får man använda väggarna i spelet. Från tennis har man hämtat nätet i mitten av banan och räknesetet.

I padel spelar man uteslutande dubbel. Dubbelspelet liknar i mångt och mycket tennisen. Dock är loben och smashen mycket mer använda som taktiska finesser i padel.

Padelregler
Bra beskrivna regler hittar du på

Vill du spela matcher?!

ATLs Padelstege 

ATLs Padelstege innefattar 10 lag uppdelade i två divisioner. Den spelas på måndagar i 80 minuters matcher mellan 18-22 på ATL Victoriastadion. Är just nu fullt. (2022-11-23), intresseanmälan: https://ligaspel.se/register/5419/join/atl-padelstege/padel/

 

Öppna STEGEN(Mer öppen stege där alla utmanar alla och går upp och ner i rankning)

“Some of us are starting *a new padel-league in ATL*. The format is super flexible (basically you play whenever you want against whoever you want” – Mathieu Blanchet

Mer info: http://stegen.atllund.se/rankingspadel/view

För att gå med kontakta Mathieu +46 73 759 88 17 för mer detaljer eller gå med i whatsapp gruppen: https://chat.whatsapp.com/DSq3g13rxBW2pfIbKEmTgm

Öppen för både herrar, damer, seniorer och juniorer

  • => Varje spelare har sin egen personliga ranking (baserat på Elo-ratingsystem)
  • => Du kan utmana vilken spelare som helst som deltar i padelstegen
  • => Ni väljer själva vilken tid ni vill spela på och vilka regler som ska gälla för matchen
  • => Efter färdigspelad match rapporterar ni resultatet och spelarna får varsin ny rankingpoäng

JAG VILL VARA MED!

Skicka ett meddelande till mathieu.blanchet@gmail.com med följande information:

  • => Ditt namn och telefonnummer
  • => När du vanligtvis är tillgänglig för spel (t.ex. morgon, lunch, kvällstid eller helger)
  • => Din ålder
  • => En uppskattning av din spelnivå för att kunna få en initial ranking, t.ex. genom att jämföra med en befintlig spelare i stegen.