Tränarkursen ”Tennisens plattform”

2016-06-08 | Nyhet

På Victoriastadion genomfördes i helgen femte kursen med nya koncepten Tennisens plattform, i år var det dessutom i vidareutvecklat upplägg. Tack vara mycket gott arbete, både individuellt och i grupp, en riktigt härlig inställning och engagemang från alla deltagarna kan vi med tillförsikt se fram emot ett härligt tillskott av nya duktiga tränare i ATL och Landskrona TK.

Vi har under helgen tillsammans arbetat både teoretiskt och praktiskt med barn/ungdomars utveckling ur socialt, intellektuellt, emotionellt och fysiskt perspektiv. Vi har gemensamt arbetat med ledarskap, tennisteknik, hur att lära ut och hur vi kan arbeta säkert och med uppsatta mål på banan, skapa förutsättning för alla barn att vara aktiva hela tiden, med många bollkontakter och spelet i fokus, vi har också pratat om vikten av att vara en god förebild och med glädje skapa en härlig samhörighet i träningsgruppen.

Alla tränare har på ett mycket positivt och aktivt sätt tagit för sig både i våra diskussioner och med jobbet på banan.

 Vi har pratat om och våra nya tränare har utgått i sitt arbete från Play & Stay konceptet, dvs att allt utgår ifrån att spela tennis, alla aktiva hela tiden och genom glädjen skapa en härlig tränings- och utvecklingsmiljö.

ATL och Landskrona TK kan känna sig både stolta och trygga att få ett så gott tillskott i sina tränarled, men framför allt skall givetvis alla våra nya tennisledare stolt sträcka på sig.

Jag och Johan Andersson (ATL) vill på detta sätt tacka för denna gång och önska alla våra nya tennisledare lycka till i den fortsatta tennistränar karriären!

Mikael Rehnström och Johan Andersson

Miroslav Jovcic, Ellen Rosengren, Johanna Olsson, Marius Ruzgas,
Felix Hemark, Ludvig Rådegran, Emma Vult von Steyern