Högklassig final avslutade fantastisk tennisvecka

2018-05-27 | Nyhet, Utan kategori

Finalen i futuretävlingen med 15.000 dollar i prispengar spelades i samma strålande sol som alla andra matcher gjort under hela veckan. Den enda skillnaden var att detta var den absolut bästa tennisen.

Vinnaren denna veckan. precis som de tidigare veckorna i Karlskrona och Kalmar, blev Alexander Ritschard, USA. Han vann mot fransmannen Manuel Guinard med 6-3,6-3. Även om siffrorna kan tyckas stora var det en mycket tätare kamp än så och amerikanen tråcklade sig ur många svår lägen med en stor serve och en otroligt hård forehand.

I dubbel stodMarc Dijkhuizen, Nederländerna och Peter Goldsteiner Österike som vinnare efter seger mor de polska bröderna Bertosz och Mateusz Terczynski.

–  Vi kan  konstatera att konkurrensen inom tennisen är stenhård, sammanfattar tävlingsledare Ulf Pettersson. Det finns många jätteduktiga spelare som kämpar hårt för att komma upp i rankingen men det finns bara plats för några få.

-Och så kan vi notera att det är betydligt roligare att arrangera en tävling med med ständigt solsken som detta året än med uteslutande regn som vid förra årets damtävling, avslutar han.