ATL önskar God Jul och Gott Nytt År med ett bra 2017 för klubben

2017-12-19 | Nyhet, Utan kategori

Även om ATL har ett brutet verksamhetsår kan vi sammanfatta kalenderåret  2017 och konstatera att det blev ett bra år för klubben.
Verksamheten hr flutit på med vår stora tennisskola som grund. Vi har verksamhet för alla åldrar, från fyra upp till äldre pensionärer. Verksamhetsnivån sprider sig också över alla nivåer.

På högsta nivån har våra herrar gjort en strålande insats. Laget vann övertygande division 1 nu i höst och får 2018 återigen spela i elitserien. En elitserie som är värdigt exklusiv med bara åtta lag. Våra 15-årspojkar gjorde också en fin insats när de vann brons i SM slutspelet. Allt som allt har vi haft ett 40-tal lag igång i seriespelt under året.

Men en tennisklubb är så mycket mer än bara våra lag. Därför har vi under året varit verksamma på många arenor. Vi har som vanligt arrangerat många tävlingar, Knutspelen, Vintetour, Eurofinans Open, Sommartour, Klubbmästerskap, IF SO Tour och juniortourer. Vi hade dessutom äran att få arrangera en damtävling på proffstouren med 25.000 dollar i prispengar på Smörlyckan. Tävlingen blev en sportslig succé, inte minst för att ATL hade framgångar genom Ida Jarlskog. Det blev också ett så lyckat arrangemang så vi får vara med och arrangera en liknande tävling för herrarna nu i vår.

2017 var året då ATL firade 80 år. Jubileumsfesten i början av september blev en härlig fest med barnen i centrum. Detta trots att vi blev tvungna att flytt in i hallen på grund av regn.

På Smörlyckan har vi gjort stora förändringar under hösten. Vi har där tagit bort centercourten till förmån för två padelbanor, utegym, minitennisbana och bollplank. Anläggningen står nu klar att tas i bruk så snart det ruskiga vädret drar sig tillbaka, förhoppningsvis redan i mars. Padelbanorna kommer som alla andra banor att hyras ut men bollplank, minitennis och utegym kommer vara gratis att nyttja, främst för ATLs medlemmar men även för alla andra idrottare.

För att kompensera botfallet av en tennisbana har vi tagit över höst och vårarbete på Cenrala Idrottsplatsens två banor. Som motprestation kan vi använda de två banorna när trycket är som störst på våren och därmed har vi alltså ett nettotillskott på tennisbanor. För tennisen i Lund betyder det också att med två bra grusbanor på Idrottsplatsen kan fler lundabor utöva vår fantastiska sport.

Ekonomiskt står vi på en bra grund vilket gör att vi med tillförsikt kan se framåt mot fortsatta år med stor och stark verksamhet. En verksamhet som fortsatt arbetar mot visionen Utvecklas genom tennis hela livet.

Till sist vill styrelse och personal önska

God Jul och Gott Nytt år.