Division 1 Damer sista sammandrag 30/11-1/12

2013-12-01 | Nyhet, På gång

lördag den 30/11

ATL – Båstad TS

 

Med endast tre spelare satt vi i bilen på väg mot Båstad TS för match igen. Det började med en utsökt lunch på Drivans restaurang, det bjöds på lasagne med en smarrig salladsbuffé. Därefter gick vi ut på banan för lite inbollning, samtliga kände sig taggade speciellt tränare Gaetan. Om man bortser från hans snuva var han ytterst peppad.

 

Klockan 13:00 drog dubbeln igång, Maria och Ida skulle visa var skåpet skulle stå, men tyvärr föll dem i supertiebreak. Det var en jämn kamp in i det sista, men vi lyckades inte hela vägen med crossduellerna. Matchen blev; 7-6, 2-6, 4-10.

Marias kommentar efter matchen löd: ”Vi spelade bra i första set, men slappnade av för mycket och blev alldeles för passiva i andra set. Vi kom inte riktigt åt bollarna på nät, men nu satsar vi hårt i singlarna.”

Tyvärr hade Maria känningar i ryggen under dubbeln, men eftersom reserv saknades så stoppade hon i sig ett par ipren och körde sin singel.

 

Singel 1 – Ida mötte den bollsäkra Emma Ek, det var tufft, många långa bolldueller, men Emma hade mest flyt och tog första set med 7-5. I andra set, var det även där jämt, men tyvärr tog Emma hem setet med 6-2.

 

Singel 2 – Emy mötte Jovana Petrovic, en erfaren rival. Efter för många enkla misstag kammade Jovana hyffsat enkelt hem första set, 6-2. Likaså i andra set, Emy bjöd på för många gratispoäng, speciellt dubbelfel och förlorade också andra set med 6-1.

 

Singel 3 – Maria mötte Julia Rosenqvist, en mycket duktig tjej i samma ålder. Eftersom Maria hade så pass ont i ryggen kunde hon tyvärr inte avsluta matchen. Maria ville inte belasta sin rygg för mycket i serven och fick stora problem när Julia drev från sida till sida, (köttade). Hon försökte trotsallt avgöra bollen så snabbt som möjligt men efter 1-6, 0-2 avgjorde både tränare och spelare att det var läge att avbryta matchen. Gaetan fick ringa nödsamtal till Uffe för att få klartecken om det var ok att lämna W.O eftersom Maria är uttagen till dubbel kommande dag.

 

Matchens Gaetan: ”Tjejerna vågade inte riktigt trycka på, lite för mycket gummi för att styra spelet. Dem kämpade bra och kunde ändå ge motstånd mot ett lag som ska upp i Elitserien.”

 

Nu sitter vi i bilen på väg hem, Ida sover i sommarstugan, Maria tackade nej till att stanna kvar hos farfar Roy och farmor Ingrid. Vi ger inte upp, det är ny dag i morgon och då ska vi se till att komma hem med en vinst. Det är också klart att vi stannar kvar i division 1 på grund av Söndrums förlust mot Tabergsdalen.

 

 

söndag den 1/12

ATL – Linköpings TK

 

Idag ställde ATL upp med fyra taggade tjejer, Alexandra lyssnade på pepp-musik, Emy sov och Maria satt längst fram i bilen och höll i ställningarna. Klockan 10:30 började inbollningen, eter uppvärmning och hopprep.

 

Därefter drog dubbeln igång, Maria och Ida var laddade till tusen, idag skulle det bli vinst. Lätt som plätt tog ATL hem första set med 6-0. Spelet flöt på med aggressivt spel framme vid nät, Linköping bjöd på en del enkla misstag. Andra set blev 6-1, alltså en revansch från gårdagens förlust.

 

Singel 1 – Ida mötte Jonna Ström. Ida höll igång bollen med bra tryck, det krävdes inte mycket för att hennes motståndare skulle missa. ATL kammade hem första set med 6-0, då Jonna hade ont i handleden var hon tvungen att avbryta matchen, alltså vinst till ATL.

 

Singel 2 – Emy mötte Henny Willman. Det var till en början många jämna bolldueller, Emy försökte gå på bollen men missade tyvärr för mycket. Linköping tog hem första set med 6-2, Emy försökte ställa om och tagga till inför andra set. Det var många tappra försök för att ligga på bollen och springa fram på nät men det räckte tyvärr inte hela vägen. Emy förlorade matchen 2-6, 1-6.

 

Singel 3 – Alexandra mötte Julia Ström. Hon spelade med bra tryck i första med missade tyvärr lite för mycket och förlorade med 3-6. Men Alexandra gav inte upp, i andra set tände hon till och gick på bollen med bra tryck, hon vann andra set 6-4. Matchen avslutades med supertiebreak, det var en jämn kamp in i det sista men lotten föll tyvärr på Linköping och knöt ihop säcken med 10-7.

 

Matchens Gaetan: “Jag har kommit på ett lagnamn, vi borde heta grisarna, eftersom ni aldrig duschar efter era matcher…”

 

Skribent: Emy Alplund