Vi sammanfattar första upplagan av Lund Ladies

2017-07-05 | Nyhet

Veckan efter midsommar  kom damtouren för första gången till Lund när ATL stod som värld för Lund Ladies.
Tävlingen som hade 25.000 dollar i prispengar samlade ett startfält med tjejer som var rankade mellan 200-500 i världen. Inga svenska spelare var direkt-kvalificerade till tävlingen men fyra stycken fick wild card efterson den gick på svensk mark.
ATL tilldelades ett WC som gick till Ida Jarlskog. Den chansen tog hon väl vara på och gick fram till kvartsfinal i singel. Väl där förlorade hon en mycket spännande match mot tävlingens slutssegrare, italienskan Martina Di Guiseppe.
Ännu bättre gick det i dubbeln där Ida i par med Fanny Östlund vann. I finalen, som på grund av regn spelades inomhus, lyckades paret till sist vinna en otroligt spännande match med 14-12 i matchtiebreak.

Tävlingen genomfördes både sportsligt och trevligt men visst kunde man önskat sig bättre väder. Men trots regn och ovisshet med spelcshemat var en skara tennitresserade ständigt på plats för att få se fin tennis.

Ett av ATLs fokusområden är att, trots att vi är så stora, få fram den lilla klubbens gemenskap. Lund Ladies var ett ett br exempel på detta. En tävling av detta slaget kräver att många hjälper till. Spelare skall köras, cafeterian skall bemannas, och banor skall skötas. Denna gången var det klubbens veteraner som ställde upp på ett fantastiskt sätt. Och utan att nämna några namn så finns det så klart några som gjorde det där lilla extra. Utan er hade vi inte klarat det. Till den skaran hör också några av klubbens juniorer som som inte bara var bollkallar utan banskötare veckan igenom.

Klubbkänslan testades också under tisdagen och onsdagen då alla hotell i hela Skåne var fullbelagda. Några av tjejerna som bokat sent eller som spelat bättre än förväntat blev därför utan hotellrum. Vid frågan om medlemmarna kunde hjälpa till att inkvartera några spelare fick vi ett fantastiskt gensvar och alla kunde få tak över huvudet. Många av spelarna var överväldigade av gästfriheten. Tack alla som erbjöd sig, ni var många fler än det fanns spelare!!

För att kunna genomföra en proffstävling krävs det naturligtvis sammarbetspartners. ATL och Lund Ladies vill tacka Eurofinans, Elite Hotel Ideon och Subaru,  samt räddaren i nöden Hotel Djingis Kahn.

Sammanfattningsvis kan vi väl konstatera att så  bra tennis har aldrig tidigare spelats på Smörlyckan. I både semifinal och final visade Martina Di Guiseppe upp ett varierat spel. Hon blandade friskt mellan hårt och löst, toppat och slicat och rundade av med väl avvägda stoppbollar. Hon blev därmed en mycket populär vinnare.
Vi kan också konstatera att får vi chansen så kör vi igen. Men först skall vi koncentrera oss på nästa stora händelse på Smörlyckan den 9 september då vi firar vårt 80-årsjubileum.