Träningsläger i Åhus

2014-05-07 | Nyhet

I helgen som gick åkte ATL till Åhus på träningsläger. Det var mycket tennisträning och fysträning på schemat. Lägret blev mycket lyckat och vi hade tur med väder så vi kunde genomföra all träning utomhus precis som planerat.

Vi tränade två pass/dag. Varje träning innehöll tennisspel och fysisk träning. På förmiddagarna körde vi många spelövningar på tennispasset så att alla skulle vänja sig vid grusbanorna och komma igång med glidande mm.

Tennisbanorna ligger ungefär 50 meter från stranden så vi körde mestadels av fysträningen på stranden. På förmiddagen innehöll fysträningen mycket löpning i form av intervall samt mycket hopp och stepp.

Lunchen och middag åt vi på ett ställe som låg några 100 meter från tennisbanorna. Vi fick bra mat och mycket mat vilket är viktigt när vi tränar så många timmar. En av kvällarna tog vi fram grillen och grillade hamburgare.

Tennisträningen på eftermiddagarna innehöll poängspel av olika slag. De första dagarna var det mest fokus på singelspel, men sista passet spelade vi också dubbel.

På stranden i Åhus finns fotbollsmål. Fysträningen på eftermiddagarna innehöll bland annat strandfotboll, amerikansk fotboll samt stafetter på stranden.

Kvällarna innehöll också aktiviteter. Vi delade upp spelarna i 4 lag. Den första kvällen fick varje grupp framföra ett trevligt spex för övriga deltagare. Jurin som innehölls av tränarna bedömde vilket lag som de tyckte var bäst.Den andra kvällen hade vi charader. Alla i laget fick ett ord som de skulle få sina kamrater att lista ut vilket det var.Både spexet och charaderna bjöd på härlig underhållning där alla var med och bidrog!

Tränarna är mycket nöjda med årets läger och spelarna har fått en bra start på grussäsongen. Vi hade mycket roligt och jag tror att det var ett nöjt men trött gäng som åkte hem till Lund.