Tränarkursen ”Tennisens plattform” på Victoriastadion den 24-25 maj

2014-06-04 | Nyhet

På Victoriastadion genomfördes i helgen tredje kursen med nya koncepten Tennisens plattform. Tack vare mycket gott arbete och härlig inställning från alla deltagarna kan vi med tillförsikt se fram emot ett härligt tillskott av nya duktiga tränare i ATL och Lomma Bjärreds TK.

Vi har arbetat med barn/ungdomars utveckling ur socialt, intellektuellt, emotionellt och fysiskt perspektiv. Vi har diskuterat ledarskap, tennisteknik, hur att lära ut och hur vi kan arbeta säkert och med uppsatta mål på banan, skapa förutsättning för att alla barn är aktiva hela tiden, vi har också pratat om vikten av att vara en god förebild och med glädje skapa en härlig samhörighet i träningsgruppen.

Alla tränare har på ett mycket positivt och aktivt sätt tagit för sig både i våra diskussioner och med jobbet på banan.

Vi har pratat om och våra nya tränare har utgått i sitt arbete från Tennis 10:s (Play & Stay) konceptet, dvs att allt utgår ifrån att spela tennis, alla aktiva hela tiden och genom glädjen skapa en härlig tränings- och utvecklingsmiljö.

ATL och Lomma-Bjärreds TK kan känna sig både stolta och trygga att få ett så gott tillskott i sina tränarled, men framför allt skall givetvis alla våra nya tennisledare stolt sträcka på sig.

Jag och Johan Andersson (ATL) vill på detta sätt tacka för denna gång och önska alla våra nya tennisledare lycka till i den fortsatta tennistränarkarriären!

Mikael Rehnström och Johan Andersson