Tränarkursen Tennisens Plattform

2018-04-24 | Nyhet

På Victoriastadion genomfördes i helgen 21-22 april den inledande tennistränarutbildningen Tennisens plattform.
Tack vara mycket gott arbete, både individuellt och i grupp, en riktigt härlig inställning och engagemang från alla deltagarna kan vi med tillförsikt se fram emot ett härligt tillskott av nya duktiga tränare i ATL.

Vi har under helgen tillsammans arbetat både teoretiskt och praktiskt med barn/ungdomars utveckling ur socialt, intellektuellt, emotionellt och fysiskt perspektiv. Vi har gemensamt arbetat med ledarskap, tennisteknik, hur att lära ut och hur vi kan arbeta säkert och med uppsatta mål på banan, skapa förutsättning för alla barn att vara aktiva hela tiden, med många bollkontakter och spelet i fokus. Vi har också pratat om vikten av att vara en god förebild och med glädje skapa en härlig samhörighet i träningsgruppen.

Alla tränare har på ett mycket positivt och aktivt sätt tagit för sig både i våra diskussioner och med jobbet på banan, och en fantastisk gemensam summering av de viktigaste hörnstenarna i gott ledarskap.

Vi har pratat om och våra nya tränare har utgått i sitt arbete från Play & Stay konceptet, dvs att allt utgår ifrån att spela tennis, alla aktiva hela tiden och genom glädjen skapa en härlig tränings- och utvecklingsmiljö.

Jag och Henrik Sandell(ATL) vill på detta sätt tacka för denna gång och önska alla våra nya tennisledare lycka till i den fortsatta tennistränar karriären!

Mikael Rehnström och Henrik Sandell

Nicholas Iordanescu, Alexander Hansson, Emrik Wadström, Hugo Yngveson, Klas Jakobsson, Isabel Petri Bere, Thomas Iordanescu och Natasha Bluhm