Tränarkurs på Smörlyckan

2022-05-01 | Nyhet

Helgen 30 april- 1 maj arrangerade ATL den inledande tennistränarutbildningen Tennisens plattform på Smörlyckan.
Tack vara mycket gott arbete, både individuellt och i grupp, en riktigt härlig inställning och engagemang från alla deltagarna kan vi med tillförsikt se fram emot ett härligt tillskott av nya duktiga tränare i ATL.

Vi har under helgen tillsammans arbetat både teoretiskt och praktiskt med barn/ungdomars utveckling ur socialt, intellektuellt, emotionellt och fysiskt perspektiv. Vi har gemensamt arbetat med ledarskap, tennisteknik och lärande. Vi har också arbetat för att skapa en säker miljö så att vi når uppsatta mål på banan och skapar förutsättning för alla barn att vara aktiva hela tiden, med många bollkontakter och spelet i fokus. Vi har också pratat om vikten av att vara en god förebild och med glädje skapa en härlig samhörighet i träningsgruppen.

Alla tränare har på ett mycket positivt och aktivt sätt tagit för sig både i våra diskussioner och med jobbet på banan, och en fantastisk gemensam summering av de viktigaste hörnstenarna i gott ledarskap.

Vi har pratat om och våra nya tränare har utgått i sitt arbete från Play & Stay konceptet, dvs att allt utgår ifrån att spela tennis, alla aktiva hela tiden och genom glädjen skapa en härlig tränings- och utvecklingsmiljö.

Jag och Henrik Sandell(ATL) vill på detta sätt tacka för denna gång och önska alla våra nya tennisledare lycka till i den fortsatta tennistränar karriären! Tack också till alla duktiga deltagare från Malmö TK!

Mikael Rehnström och Henrik Sandell

Från ATL

Ellen Hoff, Mateja Pavkovic, Mail Touze, Rebecca Kring, Alexander Istok, Emil Fordham, Jakub Turkiewicz

Från Malmö TK

Stella Silverup, Lovisa Lundius , Agne Jones, Ines Jones, Selma Kadir