SM-silver till Damer 50

2015-04-14 | Nyhet

SALK blev för svåra i SM-finalen för Damer 50. Men en silvermedalj till ATL är vi väldigt glada för.

Nedan redogör Eva Fridlund för helgens slutspel.

 

D50 SM-SLUTSPELET i LUND 11-12 april

ALLMÄNNA TK LUND, SALK, PARTILLE och SALTSJÖ-DUVNÄS TK gjorde upp om platserna 1-4 denna vårlika helg. Vi startade klockan 16.00 med lottning och inbollning.

ATL lottades i semifinalen mot Partille och Stockholmsklubbarna SALK och Saltsjö-Duvnäs fick möta varandra. Alla singlarna spelades parallellt och dubblarna gick igång direkt efter.

ATL fick en fin start där Ann Elmqvist Fridh på singel 1 vann en välspelad match mot Partilles Kathy Danielsson. Det var mycket jämnt speciellt i första set. Siffrorna blev 7-5, 6-1. På singel 2 spelade Eva Fridlund mot Mona Brunosson och vann stabilt med 6-1 6-3.

I dubbeln spelade ATL med en ny dubbelspelare Birgitta Henrikson som i par med Anne Wahlström besegrade Kathy Danielsson och Eva Lundgren med 6-2, 6-1. ATL vidare till final!

Sofie Björling, SALK och Ann-Sofie Sternås, Saltsjö Duvnäs möttes på första singeln i en jämn och spännande match. Efter två jämna set där Ann-Sofie tagit det första med 7-5 och Sofie det andra med 6-4 avgjordes matchen i Supertiebreak där Ann-Sofie slutligen stod som segrare. På andra singeln spelade SALK:s Lotta Ekberg mot Beate Tellberg. Lotta spelade mycket bra mot en kämpande Beate som inte gavs något utrymme att komma in i matchen. Lotta vann 6-0 6-0.

I den avgörande dubbeln mötte Lotta och Sofie Ann-Sofie och Gunilla P- Wictorin. Det blev en spännande dubbel men SALK paret var starkare och vann med 6-2, 6-3. SALK gick därmed till final.

Efter matcherna åt vi en god middag tillsammans. Vi avnjöt en välsmakande buffé som smakade mycket bra efter alla tennisspelande.

På söndagen spelades match om 3e och 4e plats mellan Partille och Saltsjö-Duvnäs TK. Saltsjö-Duvnäs vann samtliga matcher på ett övertygande och säkert sätt och blev därmed trea.

I finalen mellan ATL och SALK spelade Ann mot Sofie och där dominerade Sofie matchen med sitt fina nätspel. Ann tilläts aldrig komma igång med sitt spel utan fick se sig besegrad med 6-1 6-2. På andra singeln spelade Anne Wahlström mot Lotta. Detta blev också en välspelad och bra match där Anne fick igång sitt nätspel och sina korta vinklade slag. Lotta var dock övermäktig och vann slutligen med 6-3 6-2. SALK hade då ledning med 2-0 och hade vunnit guldet men vi spelade ändå dubbelmatchen. Det blev Eva och Birgitta som spelade mot Sofie och Lisbeth Andersson. SALK vann även här övertygande och SALK är ännu en gång Svenska mästare!

Grattis SALK!

Alla deltagare verkade nöjda med arrangemanget och vi hade en väldigt trevlig tennishelg tillsammans. Alltid lika kul att träffas och få utöva det vi alla gillar! Att spela tennis! Hoppas vi ses på banan igen framöver

/ Kapten ”tennisnörden” Eva Fridlund