Jobbigt för damerna men uppåt för herrarna

2015-11-29 | Nyhet

Under söndagen spelade damerna hemma mot starka Helsingborgs TK. I början av tillställningen var det match då andradubbeln gick till matchtiebreak. Efter att så Helsinborg vunnit de båda dubblarna var det faktiskt gamejakt för våra tjejer.

Helsingborg ställde upp med Johanna Larsson, rankad 56 i världen, på förstasingeln. Hon mötte Cecilie Melstedt som som faktiskt gjorde en riktigt bra insats fast hon bara mäktade med att vinna ett game. Man kan inte låta bli att imponeras av Johanna. Hon tar sig an uppgiften mot ATL med samma proffsiga attityd som vilken WTA turnering som helst. Och knappt har hon hunnit slå in matchbollen förrän hon är borta och hejar på sina lagkompisar. En fantastisk idrottstjej.

Herrarna spelade vid samma tid en lite seriefinal mot Växjö. Grabbarna gick segrande ur matchen med 5-1. Siffrorna kan låta stora men i flera matcher såg det tufft ut och på 2:a singeln van Eskil Jarlskog efter att ha haft matchboll emot sig.

Den 12-13 december spelas de sista omgångarna i höstens serie. ATL åker då till Ullevi för att spela sina två sista matcher. Just Ullevi är det laget som grabbarna möter i allra sista matcher och som hotar serieseger och avancemang till elitserien. Vi håller tummarna att herrarna byter plats med damerna och att vi har ett lag i elitserien även nästa år.

Cecilie Melstedt kämpade på riktigt bra i matchen men det räckte inte mot Johanna Larsson 

Herrarna, fr.v. Gustav Rehn, Patrik Gustafsson, Calle Bedroth,  Daniel Schalén
och Eskil Jarlskog, spelar seriefinal i Göteborg helgen 12-13 december

Damernas resultat hittar du här

Herrarnas resultat hittar du här