Ida vinner sommartouren i ATL Euro Finans Open!

2019-06-07 | Nyhet

Ida Jarlskog vann damsingel elit i ATL Euro Finans Open 2019 på Smörlyckan. Det var första gången på 20 år som en ATLare vann sommartouren på hemmaplan. 1999 vann Anneli Axsäter tävlingen.

Jättekul att Ida kunde vara med i år och ännu roligare att hon också svarade upp mot förväntningarna och vann! Det blev en ganska behaglig resa för Ida fram till finalen. Finalen mot Kajsa Rinaldo Persson (FPTK), som vann titeln här 2014, var både underhållande och spännande med varierat spel från båda Ida och Kajsa. Ida började bäst och såg lite starkare ut när hon tog hem första set 6-4. Ida skaffade sig breakbollar tidigt i andra set men Kajsa höll emot och kunde sedan själv bryta fram till ledning 4-2 i andra set innan Ida kämpade sig tillbaka för att till slut vinna med 6-4, 6-4. Stort grattis Ida och lycka till med tävlandet i sommar!

På herrsidan var Gustav Hansson (FPTK) alldeles för stabil och stark i finalen mot klubbkompisen Linus Frost. Gustav släppte aldrig in Linus i matchen utan vann snabbt med 6-0, 6-0 med ett spel som lovar gott för Karlskronasonens tävlande i sommar.