Ida Svensk Juniormästare igen

2015-08-15 | Nyhet

När Junior SM avslutades på fredag fick ATL återigen en svensk mästare när Ida Jarlskog följde upp sitt guld från inomhustävlingen i våras.

Även i flickdubbeln var ATL representerat i finalen där Amanda Ekelund-Arleklo dock förlorade.

Det var med en 25 spelare stark trupp som ATL åkte till Junior SM som i år spelades i Växjö och Skummeslöv. Det är en klar ökning från tidigare år och visar att vi är på rätt väg. Både Daniel och Gaetan har rapporterat att vi inte bara är med och kämpar utan att våra spelare visar att de tycker det här med tennis är riktigt kul.

Resultatmässigt står ju naturligtvis Idas Jarlskogs vinst särklass. Ida var egentligen inte hotad i ett enda set under helatävlingen. I semifinalen fick hon dessutom en härlig revansch, för den tuffa hemmaförlusten förra året, mot Mirjam Björklund. Med vinsten i Växjö är nu Ida mästare både inomhus och utomhus. Vi som klubb är både glada och stolta att Ida representerar oss i Junior SM och vi hoppas också att Svenska Tennisförbundet håller vad de lovar när de menar att de spelare som prioriterar Junior SM också skall prioriteras vad gäller uttagningar till landslag och förbundsresor

Tävlingens överraskning var dock kanske när Amanda Ekelund-Arleklo tillsammans med Peggy Rooke från MBTK tog sig ända till final. Väl där förlorade de först efter två tuffa set. Det är härligt att se att om man bara håller i och tränar så kommer framgångarna.

När vi summerar tävlingen tar vi med oss många bra insatser en titel och en härlig framtidstro. Nästa år är vi ännu fler och ännu bättre.