Herrar 55 Svenska mästare

2014-04-07 | Nyhet

Våra Herrar 55 stod återigen som vinnare och Svenska Mästare när serieslutspelet avgjordes i Mölndal i helgen.

Den inledande semifinalen var en snabb affär mot Bollnäs TK. Främsta orsaken till det vara att två av Bollnäs spelare trist nog skadade sig. Det innebar att bara Bosse Mårtensson fick vinna en full match. Både Peter Hochbergs och Ulf Pettersson motståndare gav upp i andra set.

I finalen mot Mölndal var det däremot spel ända in i kaklet. ATL inledde starkt. Även om Bosse Mårtensson tvingades till ett avgörande matchtiebreak var han aldrig hotad i sin match på andrasingeln. Peter gjorde sitt jobb och vann i två raka, om än jämna, set på trean. På förstasingeln hade sedan Ulf möjligheten att avgöra hela matchen men vid matchboll 9-8 i matchtiebreaket slog han två servar som knappt kom fram till nät för dubbelfel. Det kostade matchen.

Inför den avgörande dubbeln var ställningen sådan att Mölndal behövde vinna i två raka set. Det var precis vad de var på väg att göra när de hade först set och 3-1 i det andra. Då vaknade Lennart Bergqvist och Ulf  äntligen till liv. De båda lundaspelarna blev plötsligt lite aggressivare och tog nätet. Det räckte för att vinna andra set och därmed matchen totalt. Av bara farten vann de sedan även det avslutande matchtiebreket  till totalvinst 3-1.

Alla resultat hittar du här