Finaldagen i Junior SM

2014-08-16 | Nyhet

Junior SM i Lund och Bjärred har nu nått sitt slut. Vi skulle vilja börja med att tacka alla som deltagit i detta tennisevenemang. Alla deltagare, tävlingsledare, medlemmar, föräldrar, grillmästare, tränare, syskon. Listan är lång. Det har varit en ära att få se så många tennismänniskor på en och samma gång, både i Lund och Bjärred. Ni har gjort Junior SM ute 2014 till en tävling som vi mer än gärna lägger på minnet och tar med oss vidare.

Idag spelades finalerna på Smörlyckan. Först ut var 16-årskillarna, Mikael Ymer från SALK och hans motståndare Karl Friberg från Båstad TS. Finalen var jämn och Friberg lyckades utmana Ymer trots ett år i åldersskillnad. Ymer vann i två raka set, 6-2 6-2. Samtidigt på banan bredvid spelades finalen i Ps12. Ross Weibull besegrade William Franzén med 6-0 6-4. Två segrare var nu korade.

ATLs Ida Jarlskog var nästa på tur. En tuff och spännande match väntade henne. Många medlemmar var på plats för att heja och stötta vilket var hur härligt som helst att se! Motståndaren ifrån finalen i Båstad Corem Open stod på andra sidan nätet även i Junior SM på hemmaplan. Ida vann första set med 6-4 efter lysande spel. Mirjam Björklund från SALK spelade felfri tennis i andra set och kunde kamma hem det med 6-4. Det tredje och avgörande setet var jämnt och publiken var knäpptyst under bollduellerna. Mirjam tog hem det tredje setet med 7-5 och Ida fick erkänna sig besegrad. Vi vill ge Ida en stor applåd för lysande spel och uppträde på banan. Nästa SM är det din tur att ta hem singeltiteln!

Killdubblarna höll på samtidigt som den tre timmars långa tjejfinalen. I 12-årsklassen kammade Ross Weibull tillsammans med Sebastian Lind hem titeln. Silvermedaljörerna, Olle Sonesson Lidholt och Adam Heionen kämpade på tappert men kunde inte komma ikapp motståndarna. I 16-årsklassen stod Karl Friberg ifrån singelfinalen återigen på banan, men nu tillsammans med sin partner Linus Bergevi. Axel Oljons och Filip Malbasic krigade hårt som motståndare och fick ta med sig var sin guldplakett hem till Stockholm.

När Ida Jarlskog tillsammans med sin dubbelpartner Julia Rosenquist klev tillbaka in på Centercourten sken solen. Båda två var revanschlystna efter förlusten i JSM inne mot samma motståndare de ställdes inför idag. Sandra Örtevall och Adna Sofradzija såg båda taggade ut men i första set kunde de inte utmana Julia och Ida som vann lätt med 6-1. Andra set innehöll dock lite mer dramatik då Adna och Sandra plockade game efter game. Setet ledde till ett tiebreak där båda paren hade chans till setbollar. Ida och Julia kunde efter många om och men skrika ut sin glädje och krama om varandra. Grattis till guldet!

Vilken fin lördag det blev! Krigande tennisspelare, alla ute efter samma sak. Kul alla ni som tittade förbi Smörlyckan och stöttade spelarna, trots att Moder Jord gav oss lite kyligare vindar än en sommar egentligen ska innehålla. Nu är alla hamburgerbröd slut i cafeterian! Hoppas ni alla har njutit under denna roliga vecka proppfull med tennis, vänner och hejarop.

Vi ses!